Tilaajat

Bloodshot (2020)


Bloodshot on amerikkalaisen Valiant Comicsin supersankarihahmo. Sony päätti tehdä oman MCU:nsa ja aloitti Valiant Comicsin shared cinematic universensa. Ensimmäiseksi hahmoksi valittiin siis Bloodshot niminen kaveri ja seuraavaan leffaan piti tulla sen niminen hahmo kuin Faith. Lopulta nämä hahmot olisivat kohdanneet Harbinger wars-teoksessa. Nyt näyttää siltä, että homma jää haaveeksi, koska Bloodshot floppasi pahasti leffateattereissa ja vielä koronapandemian takia siirrettiin nopeasti striimauspalveluihin vuokralle. Ja katsottuani leffan, en yhtään ihmettele miksi.

Bloodshot (2020)

Vin Diesel on Ray Garrison U.S. marineeri, joka suorittaa tehtävää Mombasassa. Tehtävän jälkeen pahis nappaa hänet ja teloittaa hänen vaimonsa tämän silmien edessä. Myös Dieseli saa surmansa. Diesel, eli Garrison herää labrassa, jossa robottikäsinen tohtori (Guy Pierce) kertoo, että Garrisonin veri on paranneltu nanoboteilla. Joten hän paranee yhtä nopeasti kuin esim. wolverine nanobottien korjatessa soluja. Jopa aivot voivat korjaantua. Pieni spoiler: Jo traileri paljasti, että Dieselin aivoihin ohjelmoidaan uudelleen kohtaus, jossa vaimo tapetaan, mutta tappajan kasvot vaihdetaan digitaalisesti, joten Diesel käy joka kerta kostamassa eri kohteelle. Tämän jälkeen muisti pyyhitään ja homma alkaa alusta. Diesel toimii siis tietämättään palkkatappajana ja luulee päivittäin kostavansa vaimonsa murhaajalle... Spoiler end.



Josta päästään siihen, että mielestäni tämä twisti olisi pitänyt säilyttää elokuvan loppuun ja jättää tilanne siiihen, että Diesel joutuu loputtomiin käymän tätä kurimusta. Nyt twisti paljastetaan ennen puoltaväliä ja loppu leffasta on supersankariactionia joka kalpenee marvelin elokuvien vähäpätöisimmillekkin toimintakohtauksille. Tämä elokuva olisi kaivannut munaa ja  ohjaajaksi Neil Blomkampin kaltaisen neron. Turhat silottelut pois ja rosoa ja gorea toimintaan. Nyt suurin osa Dieselin toiminnasta on jotenkin peiteltyä ja muutenkin pg-13 menoa. Jopa lopputaistelu on hieman lattea. Muutenkin elokuva on täynnä lainattuja kliseitä ja juonikin on tavallaan päivitetty Robocopin juoni. Kaikki leffassa nähtävä on nähty ennenkin ja paremmin tehtynä. Jopa Robocopin vuoden 2014 remake tuntuu paremmalta elokuvalta.

Näyttelijöistä Vin Diesel on auttamattoman vanhan näköinen supersankariksi. Perunaa muistuttava ulkomuoto ja Bruce willisin pälvikalju eivät oikein vakuuta marinena, eikä supersankarina. Ääni on kyllä sopivan möreä, mutta sillekkin vitsaillaan elokuvassa. Eiza González on roudattu Fast and furious spinoffista, eikä pahemmin vakuuta. Lamorne Morris on perinteinen "guy in a chair", joka auttaa tietokoneelta käsin sankaria. Hän on myös tämä elokuvan tummaihoinen koominen kevennys. Tässä vaiheessa tulee mieleen, että elokuva voisi olla tehty vuonna 2002.



Visuaalisesti elokuva näyttää juuri sellaiselta 50 miljoonan scifitoiminnalta. Joihinkin kohtiin on panostettu enempi, ja joissain kohdissa seisoskellaan samoissa lavasteissa pitkin leffaa. Tomintakohtaukset tuovat mieleen supersankari ja toimintaleffat juuri jostain vuodelta 2002-2005. Silloin tämä elokuva olisi ollut vielä todella näyttävä. Pari vuotta sitten ilmestynyt Upgrade on tavallaan hyvin samanlainen elokuva, mutta tekee kaiken mielestäni paljon paremmin ja mielenkiintoisemmin. Joillekkin nuorille katsojille, jotka eivät ole nähneet tuhansia elokuvia, tämä voi olla ihan jees teos, mutta luulen, että hekin valitsevat mieluummin jonkun Marvelin tuotoksen.





Olisin halunnut pitää tästä paljon enemmän. Onhan Vin Dieseliltä nähty paljon loistaviakin scifitoimintaleffoja, kuten Pitch Black ja Riddick leffat. Tämä nyt vain jäi vaisuksi klisekimpuksi, joka painuu pian unholaan. Löytyy nyt striimivuokraamoista.

- Kai Kumpulainen 30.3.2020

Juliste





Alkuperäinen sarjakuva

Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

Arachnophobia (1990)

The Spine of Night (2021)

Mad God (Phill Tippet's Mad God, 2021)

The Last Dragon - Idän Lohikäärme (1985)

The Abyss - Syvyys (1989)

Dune (1984)

Prospect (2018)

Stay Close (Miniseries 2021)

Reverant (2015)

Legend (1985)