Tilaajat

EWOKS - The Battle for Endor (1985)


Pitkään olen halunnut nähdä tämän leffan, jonka luulen osittain nähneeni lapsena, eli jatko-osa toiselle ewok leffalle ja samalla star wars spin off, joka sijoittuu episode 5 ja 6 väliin. Jim ja Ken wheatin yhdessä ohjaama ja George Lucasin tarinaan perustuva EWOKS - the battle for endor, vuodelta 1985.

Pahan Terakin johtamat Marauderit hyökkäävät ewokki kylään ja tappavat kaikki ihmiset, mukaan lukien Cindel-tytön vanhemmat. Tyttö pakenee wicket nimisen ewokin kanssa metsään ja siitä alkaa seikkailu, jossa ystäviä apuna käyttäen on pelastettava kidnapatut ewokit terakin linnasta.

Tässä oli sellaista kasariajan nostalgiaa tuoden mieleen nukkefantasiat kuten labyrinth. Hyvikset on yltiösöpöjä ja pahikset hemmetin rumia. Pukuja ja naamareita ynnä muuta stopmotion saurusta on ilo katsella kaiken tämän cgi-ajan hengettömyyden keskellä. Leffassa on leppoisa meininki, mutta mukava kiireetön seikkailuhenki. Jos olisin omistanut tämän lapsena, olisin varmaan katsonut tätä useasti. Endorina toimiva metsä on komea ja juuri sopiva seikkailuun. Kohderyhmä on nuoremmat star wars fanit, mutta jännittävämpiä kohtiakin on mukana.

Leffa on enempi fantasiaseikkailu örkkeineen ja noitineen, kuin scifielokuva. Leppoisaa nostalgiaa lauantai-aamuun.


- Kai Kumpulainen 12.1.2019



Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

Comic Con Finland 10.-12.5.2024

The Spine of Night (2021)

Silent Hill: Revelation (2012)

The Last Dragon - Idän Lohikäärme (1985)

The Last Witch Hunter (2015)

Pika-arvio: Guns Akimbo (2019)

The Girl in the Spider's Web (2018)

Jouluelokuva: Die Hard - Vain Kuolleen Ruumini Yli (1988)

Texas Chainsaw Massacre (2022)

Desperado (1995)