Tilaajat

Pika-arvio: Guns Akimbo (2019)



Katsottuani Free Guyn, olin hieman pettynyt, että se ei ollut niin raflaava kuin luulin, vaan enempi koko perheen hupia. Tämä elokuva on sellainen, jollaiseksi sen kuvittelin.

Sisältää Harry Potterin.

Guns Akimbo (2019)

Harry potter koittaa karistaa maineensa ultraväkivaltaisellla videopelikomedialla. Radcliffe on videopelisuunnittelija, joka trollaa vääriä ihmisiä ja saa käsiinsä pultatut pistoolit. Mies päätyy oikean elämän GTA:han, jossa on ainoastaan tarkoitus tappaa muut pelaajat.

Leffa on täyttä non-stop actionia alusta loppuun, tuoden mieleen sellaisia nimiä, kuten Crank (2006), Wanted (2008),  American Ultra (2015) ja Polar (2019). Mitenkään loputtoman omaperäinen se ei siis ole.

Guns Akimbo tekee satiiria videopeli ja trollauskulttuurista, muuntuen loppuakohden sitä ihailevaksi. Elokuva yrittää olla mahdollisimman raflaava, cool ja nuorisoon vetoava, siinä vain osittain onnistuen. Vaikuttaakin, että ohjaaja on ollut yhtä kamoissaan, kuin elokuvan hahmot tätä tehdessään.



Leffan katsoo helposti yhdeltä istumalta ja suurimman osan sen parissa viihtyykin. Kaikki vitsit eivät osu ihan maaliin ja päälimmäiseksi mieleen jääkin puliukkoa esittävä Rhys Darby. Vaikka leffa onkin osittain erittäin viihdyttävä, on se myös kertakäyttö kamaa, eikä sitä luultavasti tule katsottua uudelleen. Ned Dennehy on hyvä pahiksena ja Samara Weaving mainio antisankarina.



- Kai Kumpulainen 10.1.2022







Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

Double Feature: Terminal Force (Galaxis, 1995) & Terminal Force 2 (The Survivor, 1998)

Supersonic man (1979)

From Paris With Love (2010)

Prospect (2018)

The Last Dragon - Idän Lohikäärme (1985)

Pitch Black (Pimeän uhka) (2000)

Kesäspeciaali: Keskisen kyläkaupan elokuvaosasto, Tuuri

Eraser - Suojelija (1996)

Blade (1998)

Robocop 2 (1990)