Tilaajat

SPESIAALI: Leffahankintojen esittelyä 11.10.2022


Vaikka hankin elokuvia fyysisessä muodossa tasaiseen tahtiin hyllyjen täytöksi, niin harvemmin tulee täällä blogissa niitä esiteltyä, enempi tuolla facebookin asiaan vihkiytyneissä ryhmissä. Nyt kumminkin huomasin, että elokuvia oli tullut hommattua tavanomaista enemmän lyhyen ajan sisällä ja vielä kolmessa eri formaatissa, niin ajattelin, että en rupea täyttämään  fb:n sivustoja niillä, vaan esittelen koko köntän tässä ja nyt.

¡De nada!

SPESIAALI: Leffahankintojen esittelyä 11.10.2022



Ensimmäisenä paneudutaan näihin sarjakuva-elokuviin. Olen kerännyt tasaiseen tahtiin Marvelin tuotoksia Steelbookeina. Viimeisin MCU-elokuva, eli Thor: Love & Thunder oli omaan mieleeni vallan mainio avaruus-parodia, joka vei Taika Waititin hullunkurista tyyliä vielä askeleen pidemmälle edellisestä. Joillekkin tämä oli liikaa, mutta itse sanon, että vieläkin voi ruuvia kiristää. Kirkuvat meemi-vuohet olivat siinä parasta.

Ensimmäinen Kapteeni Amerikka-leffa on puuttunut pitkään kokoelmistani, joten oli vihdoinkin aika saada tämäkin hyllyyn komeilemaan komeana Mondon julkaisuna. MCU-kokoelmastani puuttuu vielä ainakin Guardians of Galaxy ykkösen ja Iron Man kakkosen Steelbookit. Näitä voi meikäläiselle vinkata, jos tulee vastaan.

Hiljattain arvostelin yhden parhaista Batman elokuvista, eli animaation nimeltä Mask Of Phantasm. Koska leffassa on mielettömän upeat musiikit, oli soundtrack hankittava vihdoinkin kokoelmiini. Muut Batman elokuvien soundtrackit jo löytyvätkin hyllystä. Vielä puuttuu toki uusin The Batman soundtrack.



Sci-fi osastolta tuli hankittua mm. pienen budjetin Blade Runner-pastissi Zone 414, jonka arvostelinkin jo blogissani

Pienestä Leffakaupasta tarttui mukaan mm. pieni-suuri scifi-leffa Prospect, jonka arvio löytyy myös blogistani. 

Ikisuosikkini ja yksi parhaista leffoista ikinä, eli 12 Apinaa tuli vihdoinkin hankittua Arrowin 4k-julkaisuna. Tästäkin löytyy toki arvio blogista, mutta jos et ole tätä jostain syystä nähnyt, niin suosittelen ankarasti!



Doomista tuli hiljattain 4k-julkaisu, joka innoitti hankkimaan Doomin hyllyyn, koska kyseessä on lopulta melko viihdyttävää juustoa, vaikka olikin pettymys aikanaan Doom-fanille. Koska pienessä leffakaupassa tuli vastaan perus blu-ray niin hyvään hintaan, päätin toistaiseksi tyytyä siihen. 

Van Dammen The Quest oli nuorena kollina yksi suosikki Dammejani, juurikin lopussa nähtävän Mortal Kombat tyylisen ottelun takia. Tuohon aikaan juuri tällaiset elokuvat olivat kovinta shittiä. Capoeira- ja apinatyylillä tappelevat hahmot olivat kovaa kamaa. Onhan leffassa mukana jopa itse Roger Moore ja leffa on muutenkin sitä laadukkaampaa Damme osastoa, joten 101 julkaisu oli lopulta pakkohankinta.

Snowpiercer on huippukova dystopia-elokuva Parasiten ohjaajalta. Olen aina pitänyt tästä elokuvasta ja hankinkin tästä steelbookin aiemmin, mutta koska lätyllä ei ole muunlaisia tekstejä, kuin hollanniksi, päätin sijoittaa vielä suomi-lättyyn katselunautinnon takaamiseksi. Tiedä vaikka rikkoisin etikettiä ja laittaisin tuon suomi-blurayn tuonne steelbookin sisälle säilöön, heh.


Barcelonan reissulla tarttui mukaan muutamia suosikkielokuviani, kuten Leviathan ja Linnoitus. Myös 70-luvun King Kongia ja alkuperäistä Godzillaa olin katsellut pikään hommattavaksi, joten nekin tarttuivat mukaan samalta matkalta. Tremors kokoelman hankin taas amazonista huokeaan hintaan. Paljon on puhetta, että espanjalaisissa blurayssä tulee vastaan bootleggejä. Tutkittuani asiaa, ovat nämä julkaisut täysin virallisia julkaisuja ja esimerkiksi Tremorsissa ovat levyt täysin samoja, kuin vastaavassa Nordic-julkaisussa, eli suomitekstitkin löytyvät tästä pakkauksesta. Ainoastaan kannet ovat espanjankieliset.


Lopuksi täytyy esitellä vielä muutama DVD-levy. Hard Justice on yksi nuoruuteni suosikki toimintapätkiä. Pääosassa on David Bradley ja arvostelun voit lukea blogistani

Samurai Rauni Reposaarelainen on suomalainen taidepläjäys, jonka olen katsonut useita kertoja. Se on yksi suosikkejani myös. Mika Rättö on ollut joko hullu tai nero tätä luodessaan, mutta itse ihastuin siihen ensisilmäyksellä ja olen katsonut sen useita kertoja. Olen myös käynyt pyhiinvaellusmatkalla Reposaaressa tutkimassa kuvauspaikkoja. Oikein idyllinen paikka, missä voisi helposti viettää eläkepäivät. Raunille huippupisteet!

Lady Vengeange on vielä näkemättä. Se on osa Park Chan-wookin kostotrilogiaa, jonka toinen osa Oldboy on yksi suosikkielokuviani koreanmaalta. Tämäkin on siis nähtävä pian.

Semmosia tällä kertaa.

- Kai Kumpulainen 11.10.2022

Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

Universal Soldier (Täydellinen Sotilas, 1992)

Prospect (2018)

Stay Close (Miniseries 2021)

Mad God (Phill Tippet's Mad God, 2021)

Punisher: War Zone (2008)

The Abyss - Syvyys (1989)

Dune (1984)

Galaxy Of Terror (1981)

Squid Game (2021)

Hard Boiled (1990-1992)