Tilaajat

Sekalaisia Jouluelokuvia


Sekalaisia Jouluelokuvia


Tähän mennessä joulua 2019 olen katsellut sekalaisia jouluaiheisia elokuvia, joista nyt listaan muutaman:

Mauri Kunnaksen Joulupukki ja Noitarumpu on vuoden 1996 piirroselokuva, joka pohjautuu samannimiseen Mauri Kunnaksen kirjaan. Vaikkei tämä ole minulle mikään suunniteltu perinneleffa, niin silti se tulee joka joulu katsottua ja löytyy myös dvd:nä hyllystä. Mauri Kunnaksen kirjoja tuli lapsena luettua ja varsinkin katseltua, joten tämän leffan piirrostyyli miellyttää silmää. Yksityiskohtaisia vanhanajan talonpoikaistavaroita ja asuintorppia on mukava ihastella korvatunturilla. Elokuvassa on muutama hieman creepy kohtaus, joka johtuu lähinnä karmivasta poppamies musiikista, joka voi olla pienelle lapselle hämmentävää. Mukana on myös tunnettujen hahmojen piirroscameoita kuten Keith Richards, ZZ top ja Ringo Star. Tämä on hyvää vastapainoa muovisille amerikkalaisille Jouluohjelmille.

Seuraavaksi sitten muovisia amerikkalaisia Jouluelokuvia:

Christmas With Kranks, eli Skipataan Joulu on vuoden 2004 komedia, joka perustuu Skipping Christmas novelliin. Pääosissa nähdään Tim Allen ja Jamie Lee Curtis.
Perheen tytär ei tulekkaan tänä jouluna kotiin, joten pariskunta Allen/Curtis päättävät skipata perinteisen joulun ja lähteä säästetyillä rahoilla Karibian risteilylle. Sitä muu naapurusto, jotka ovat kovia koristelemaan katua, eivät ota kovinkaan helpolla ja rupeavat piinaamaan Karnkin pariskuntaa. Naapurustoa johtaa varmaotteisesti ”pormestarimainen” Dan Aykroyd. Vaikka kyseessä on päätön komedia hieman National Lampoonsin chistmas vacation leffan tyyliin, niin se saavuttaa jopa hieman kauhuelokuvamaisia piirteitä naapuruston todella ahdistaessa Allenia ja Curtisia laittamaan joulukoristeita pihaansa. Tämä oli yllättävän hauska hupailu kasarikomedioiden hengessa ja en ollutkaan ennen tätä nähnyt, mutta nyt suosittelen sitä muillekkin, vaikka loma-aamuihin.

Holiday Rush oli aivan uusi Netflixin joululeffa vuosimallia 2019. Elokuvassa Rush niminen suosittu radiotoimittaja menettää työnsä joulun alla ja porvariperheen päänä ja leskenä hän joutuu myymään talonsa ja keksimään miten lapsille tuoda joulu ja saada rahat pojan Harvardin opintoihin. Lapset ovat tottuneet ylellisyyksiin ja ghettoilu alkaa käydä pian koville. Rushin on keksittävä pian uusi radiokanava ja rahat sen pyörittämiseen. Rushia näyttelee Weeds-sarjasta tuttu Romany Malco.
Elokuva tuntui enempi tv-sarjamaiselta, kuin elokuvalta, joten sitä voisi kuvailla tv-elokuvaksi. Se oli hyvin moderni ja urbaani jouluelokuva, jonka näyttelijät olivat enimmäkseen tummaihoisia new yorkilaisia ja heidän kulttuuria korostettiin elokuvassa manhattanilta ghettoihin. Ihan letkeä pläjäys.







Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

Comic Con Finland 10.-12.5.2024

Silent Hill: Revelation (2012)

The Spine of Night (2021)

Kauhukuu 2023 osa. 3

Prospect (2018)

The Towering Inferno (Liekehtivä torni, 1974)

Leviathan (1989)

In The Tall Grass (2019)

Game of Thrones (2011-2019)

Pitch Black (Pimeän uhka) (2000)