Tilaajat

Rampage (2018)


Katseltiin poikien kanssa perjantai-illan kunniaksi netflixistä Peytonin Rampage. Hassuun videopeliin perustuva kieliposkessa tehty rymistely vaikutti sopivan pöhköltä kokoperheen rymistelyltä. Varsinkin kun toinen poikani on The Rock-fani, ja itsekkin olen pikkuhiljaa lämmennyt tuolle isolle hupsulle könsikkäälle, niin oikein toimiva isä-poika leffa oli tiedossa.

Juoni menee siis niin, että salaisten kokeiden tuloksena on tehty ainetta, joka kasvattaa albiinogorillan, suden ja krokotiilin jättimäisiksi mutanteiksi, jotka pistävät kaupunkia matalaksi ja the rock on entinen sotasankari ja nykyinen primotologi, joka yrittää pistää otukset aisoihin. Mukana kemuissa on Naomie Harris, Malin Åkerman, Jake Lacy, Joe Manganiello, ja hyvässä roolissa Jeffrey Dean Morgan.

Cgi-tuho ja otukset vaihtelevat videopelimäisestä, todella elävän näköisiksi, mutta uskottavuustaso ei pysynyt koko aikaa ja välillä näytti ihan animaatiolta. Kaikista onnistunein otus on gorilla george, joka oli välillä todella elävän näköinen ja sympaattinen luomus. Se onkin leffan parasta antia ja antaa parhaat naurut. Jäätiin pojan kanssa ihan diggailemaan sitä hahmoa.

Vähän turhan vakava meno oli tässä, ehkä, koska aiheen takia tämän olisi voinut vetää paljon enempi överiksi. Nyt pysyttiin king kong leffojen vakavuudessa. Toisaalta Rockia ammuttiin suoraan mahaan ja kaveri oli vaan, että ei tainnut lävistää sisäelimiä, joten ei haittaa menoa. 😀

Jos olisin valinnut tämän leffan ihan itsekseen katsottavaksi, niin olisin varmaan siirtänyt katsomista loputtomiin ja valinnut netflix-listasta vaikka Aronofskyn motherin ennen tätä, mutta poikaporukassa tämä toimi ihan hyvin ja oli jopa jännittävä perheen pienimmille. Isompi poika antoi tuomion: paras elokuva, minkä olen näyttänyt tähän mennessä, joten tässä on potentiaalia uuden sukupolven klassikoksi. Itsekkin diggailin siis tästä syystä tätä rymistely hassuttelua. Ymmärrän kyllä jos joku ei innostunut ihan yhtä paljon 😁

- Kai Kumpulainen 1.3.2019

Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

Comic Con Finland 10.-12.5.2024

The Last Witch Hunter (2015)

The Spine of Night (2021)

The Last Dragon - Idän Lohikäärme (1985)

Leviathan (1989)

Texas Chainsaw Massacre (2022)

The Girl in the Spider's Web (2018)

Blade (1998)

Jouluelokuva: Die Hard - Vain Kuolleen Ruumini Yli (1988)

Pika-arvio: Guns Akimbo (2019)