Tilaajat

Felon (2008)



Olen aina ollut vankilaelokuvien ystävä. Vuonna 2008 löysin sattumalta pienen, loistavan Ric Roman Waughin ohjaaman vankilaleffan Felon. Olen siitä asti sitä aina koittanut kovasti suositella aiheesta kiinnostuneille. Vaikka elokuva on jäänyt vähälle huomiolle, mielestäni se ansaitsisi isomman yleisön. Val Kilmer tekee siinä yhden uransa parhaista rooleista. Henkilökohtaisesti pidän sitä Kilmerin parhaana roolina. Katsoin taas kerran elokuvan uudestaan, pitkästä aikaa.

Felon (2008)

Wade Porter (Stephen Dorff) on perheen isä, joka asustelee lähiö-omakotitaloalueella vaimon ja lapsen kassa. yhtenä yönä taloon murtautuu varas ja Porter puolustaa kotiaan pesäpallomailalla. Murtovaras saa vahingossa surmansa ja Wade joutuu 3 vuodeksi vankilaan. Olot perheen isälle vankilassa ovat haastavat, kun vangit hoitavat rotukiistojaan ja vanginvartijat pitävät järjestystä yllä väkivallalla ja vääryydellä. yhden selkkauksen jälkeen Porterin tuomio nousee entisestään ja samaan aikaan vaimo joutuu myymään omaisuutensa ja talon selviytyäkseen elämisestä. Apua vankilassa selviytymiseen Porter saa toiselta konkarivangilta nimeltä John Smith (Val Kilmer)




Elokuvan ollessa tuore, esitteli se harvinaisen tylyn kuvan vankila-olosuhteista. 12-vuotta myöhemmin on nähty jo vaikka minkälaista tylytystä vankila-elokuvissa, mutta aikana jolloin tv:stä seurattiin kesympää Prison Breakia, Felon oli armoton. Se oli tällä kertaa vieläkin hyvin nautittava elokuva, jossa Val Kilmer loistaa miehenä, jolla ei ole mitään menetettävää ja siksi on noussut vankilassa kunnioitettavaan asemaan. Kilmer muuntautuu perinteisestä kiiltokuva imagostaan tylyksi, kaiken nähneeksi, vanhaksi vankilakonkariksi. Stephen Dorff vakuuttaa perheenisänä, joka joutuu koventamaan itsensä selviytyäkseen.



Kylmästä Ringistä ja Matrixista tuttu Harold Perrineau Jr. vetää hyvän roolin nihilistisenä vanginvartijana, jolla on kotipuolessa henkilökohtaisia ongelmia. Mikään ei tässä elokuvassa ole mustavalkoista ja kaikki teot aiheuttavat seurauksia.



Felon on pienimuotoinen, mutta otteessa pitävä vankilareissu, joka koskettaa ja saa toivomaan päähenkilöiden selvitymistä elämän vääryyksistä. Suosittelen kaikille!

- Kai Kumpulainen 19.6.2020



Arjalainen veljeskunta ei ole vaihtoehto



Vaimollakaan (Marisol Nichols, 24-sarja) ei ole helppoa, miehen ollessa vankilassa. Jopa vankilatapaamisilla joutuu ikäviin tilanteisiin.









Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

Frank Herbert's Dune (miniseries, 2000)

Mad God (Phill Tippet's Mad God, 2021)

Super Force - Iskuryhmä (tv-sarja 1990-1992)

Dune (1984)

Stay Close (Miniseries 2021)

Inferno (aka. Desert Heat, 1999)

Goonies - Arkajalat (1985)

Silent Hill: Revelation (2012)

Dust Devil (1993)

Kauhukuu 2023 osa.1.