Tilaajat

CINEMADROME HALLOWEEN SPECIAL 22.10.2022



Yhdistimme voimat Alterstream Mediasta tutun Jusa Kyntäjän kanssa ja päätimme lähteä tarkistamaan Cinemadromen Halloween Speciaalin Art House Cinema Niagaraan 22.10.2022. Tämän vuotinen Halloween Speciaali tajosi kolme elokuvaa, joista Jusa oli valinnut meille ennakkoon kaksi. Matkalla Cinemadromeen päädyimme poikkeamaan parissa muussakin mielenkiintoisessa kohteessa ja jatkoilla katsoimme vielä muutamia hyviä kauhuaiheisia leffoja lisää.

CINEMADROME HALLOWEEN SPECIAL 22.10.2022

Kun Kyntäjän Jusa kutsuu, niin kutsuun vastataan, joten ei siinä muu auttanut, kun ottaa juna alle ja suunnata kohti Tamperetta, kohteena tietenkin maankuulu Cinemadrome-tapahtuma ja vielä vuoden 2022 Halloween Speciaali sellainen. Harmillisesti alkuperäinen suunnitelma muuttui ja Alterstreamin Henri Nevalainen ei päässyt paikalle, mutta päätimme hoitaa homman kotiin Jusan kanssa, niin kuin miehet konsanaan.

Koska me molemmat ollaan Jusan kanssa kovia keräilemään erilaisia asioita, ja aikaa oli runsaasti illan tapahtumaan, niin poikkesimme Usva Gamesin järjestämillä Keräilypäivillä Kauppakeskus Elossa. Keräilypäivillä oli mm. erilaisia figuureita kaupan, joita lähtikin muutamia molempien mukaan. Samalla törmäsimme Kärkkäisen Pasiin, joka pitää omaa Figuurikauppaa, joten matka jatkui tästä Pasin tykö. Figuurikaupasta löytyykin useita kymmenia tuhansia figuureita Pasin kätköistä, joista jouduimme poistamaan myös muutaman mahtavan ukkelin meidän matkaan.

Nopeasti ilta alkoikin häämöttää, joten suuntasimme pääkallo paikalle Niagaraan, jossa olikin jo mukava pöhinä käynnissä.



Paikalle oli päässyt hardcore-tason elokuvaharrastajia, kuten Janne Knuuttila ja Joni Jussila, joiden kanssa vaihdoimme pari sanaa, ennen ensimmäistä elokuvaa. Ensimmäisen vuorossa oli Dario Argenton uusin, vuoden 2022 elokuva Mustat Lasit.



Yleisöllä oli selkeästi hyvä tunnelma päällä ja jännitystä ilmassa. Samoin meillä. 



Alkuun pienen puheen piti Videospacen Ville Lähde.

Ennen elokuvaa näimme myös AHZ Boysizzin tekemän uuden mainosvideon Cinemadromelle, mikä oli aika mainio .

Dark Glasses (Occhiali neri, Mustat Lasit, 2022)

Kaitsun mietteet: Argenton Mustat lasit oli melko keskinkertainen slasher/Giallo, jonka kassa ei aika käynyt pitkäksi, mutta en ehkä hankkisi hyllyyni. Tämä ei yltänyt lähellekkään Argenton parhaita teoksia. Muutamat kohtaukset olivat hieman tahattoman koomisia ja aiheuttivatkin yleisössä naurun remahduksia pitkin elokuvaa. Itse viihdyin leffan parissa kumminkin melko hyvin. Itselle parhaimmaksi asiaksi elokuvasta nousi Arnaud Rebotinin musiikit, joita kuuntelee mielellään myös myöhemmin levyltä. Elokuva jota tappaja katsoo piilossaan on muuten Maniac, vuodelta 2012.

- Kai Kumpulainen

Jusan arvio: Kauhun mestarin,Dario Argenton, uusi slasher tarjoaa paljon samaa kuin hänen aiemmat työnsä,mutta jättää olon ettei maaliin idean kanssa päästy. Tarinassa on hyviä ideoita, esimerkiksi päähenkilön sokeus, mutta kuitenkaan tuntuu ettei siinä päästä eteenpäin. Elokuvassa on muutama kohtaus,joiden aikana miettii,että miksi tämä on tässä ja kohtaus ei tarinaa varsinaisesti edestä. Itsellä tämä oli elokuvan ärsyttävin negatiivinen puoli.


 Näyttelijät tekevät hyvää työtä, ja varsinkin pääosahahmojen välit vaikuttavat toimivan. Jopa Asia Argento ei ärsytä elokuvassa,toki aluksi meni hetki tajuta että Asia on kankaalla,mikä varmasti osaltaan auttoi tässä. 

Musiikit on elokuvassa sieltä paremmasta päästä,ja itselle ne toimivat todella hyvin. Varsinkin kun yleensä musiikkipuoli jää hiukan paitsioon. 

Kokonaisuutena elokuva ei kuitenkaan olo omasta mielestä sieltä Darion huonoimmasta päästä,mutta uudelleen katseluun saattaa mennä aikaa sillä ei elokuva ei herättänyt sitä vau-efektiä. 

- Jusa Kyntäjä

Toiseksi elokuvaksi valikoitui seuraavana esitettävä klassikko Jason Lives.


Friday the 13th Part VI: Jason Lives (1986)

Kaitsun mietteet: Jason lives ei juurikaan esittelyjä kaipaa. Varmasti jokainen elokuvaharrastaja on sen joskus nähnyt. Tässä vaiheessa Friday the 13th-elokuvat olivat muuttuneet enempi itsetietoiseksi kauhukomediaksi, mikä on kyllä pirun viihdyttävää seurattavaa. Oli mukavaa nähdä tämäkin teos isolta kankaalta ja se nousikin tällä katsomalla itselleni kärkikastiin Friday-leffoissa. Tässä osassa on muuten se kuuluisa 007-alkuintro.

- Kai Kumpulainen

Jusan arvio: Friday the 13th sarjan kuudes osa,Jason Lives, toimii kuin junan vessa. Useaan otteeseen elokuvan nähneenä tuntuu silti aina kuin katsoisi sen ensimmäisen kerran. Ja olihan nyt kyseessä ensimmäinen kerta isolta kankaalta 👊 Thom Matthewsin esittämä Tommy Jarvis on itselle ollut aina yksi parhaita horror-genren selviytyjä. 
Ja itse Jason on kaikessa juustoisuudessaan mahtava murhaaja,joka ei pysähdy millään(paitsi järvessä ja ehkä äidin ruokapöydässä) 

Elokuva tarjoaa Jasonin päättämässä leiriohjaajien päivät,ja mukaan mahtuu aina muutama lisäuhrikin. Tämä kaikki tehdään osaksi huumorilla ja osaksi vakavalla naamalla,mutta kuitenkin siten ettei se ärsytä vaan tarjoaa viihdettä,ja ehkä myös jännitystä. Ja mikä parasta Jason ei kuole koskaan!

Kannattaa tarkistaa,mikäli Jasonista pitää, Womp Stomb studiosin fanmade-leffat,Never Hike Alone ja Never Hike Alone in the snow,sillä mukana on Jasonin lisäksi Thom Matthews ja Never Hike Alone 2 tuo mukanaan myös Officer Colognen( Vincent Guastaferro) kuudennesta osasta. 

- Jusa Kyntäjä


Luotin Jusan arvostelukykyyn kolmannesta elokuvasta nimeltä Night of the demon ja jatkoimme matkaa Jusan henkilökohtaiseen elokuvateatteriin. Jatkoilla Kyntäjän kartanossa katsoimme vielä neljä kauhuelokuvaa:

The Changeling (1980)

Erittäin hyvällä tunnelmalla varustettu yliluonnollinen kauhuklassikko. Remasteroinnissa oli huippu kuva.  Näin niitä kummituselokuvia tulee tehdä, minun mielestä. Tämän elokuvan pitäisi jokaisen kauhu-fanin katsoa edes kerran eläessään. 

The Monster (2016)

A24 tuottama pienimuotoinen creature feature, jossa äiti ja tytär joutuvat auto-onnettomuuteen tärmätessään suteen metsätiellä. Odotellessaan autonkorjaajaa, alkaa jokin pusikoissa vaanimaan heitä. Erittäin tiivistunnelmainen elokuva, joka sijoittuu melkein kokonaan samalle vesisateen piiskaamalle metsätielle.

A Quiet Place (2018)

Hyvin kirjoitettu, kekseliäs survival-kauhu, joka pitää otteessaan loppuun asti. Erittäin viihdyttävä ja mielenkiintoinen. Hiljaisuudesta otetaan kaikki irti ja hahmoista myös välittää. Elokuva loppuu täydelliseen kohtaan. Mainstream kauhuksi erittäin positiivinen tapaus.

A Quiet Place 2 (2021)

Koska ensimmäinen osa jätti paljon asioita auki ja sen lisäksi jäi vielä jännään kohtaan, oli tätä nähtävä lisää. Kakkososa avaa asioita hieman enemmän, muttei vieläkään liikaa pilatakseen kaikkia mysteereitä. Tämä oli oikein pätevä jatko-osa, jonka parissa vihtyi erinomaisesti. Tämäkin osasi lopettaa melkein yhtä mahtavaan kohtaan, kuin ensimmäinen osa.

Siinä pähkinänkuoressa CINEMADROME HALLOWEEN SPECIAL 22.10.2022, sekä etkot, että jatkot. Kyseessä oli erittäin rautainen tapahtuma, jota ei kannattanut missata. Seuraava Cinemadrome onkin jo 11. - 12.11.2022.

- Kai Kumpulainen 25.10.2022




Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

From Paris With Love (2010)

Double Feature: Terminal Force (Galaxis, 1995) & Terminal Force 2 (The Survivor, 1998)

Supersonic man (1979)

Prospect (2018)

The Last Dragon - Idän Lohikäärme (1985)

Pitch Black (Pimeän uhka) (2000)

Kesäspeciaali: Keskisen kyläkaupan elokuvaosasto, Tuuri

Dinosaurs (tv-series, 1991-1995)

Eraser - Suojelija (1996)

Blade (1998)