Tilaajat

Batman : Hush (2019)


Katselin DC:n uusimman Batman animaatio elokuvan Batman: Hush (2019). Elokuva perustuu Jeph Loebin legendaariseen graafiseen novelliin, jonka kuvitti mahtava Jim Lee. Animaatio on tietysti tiivistetty versio massiivisesta opuksesta, mutta vain hieman muuteltu.

Batman joutuu kohtaamaan lähes kaikki tunnetuimmat superpahikset suuressa salajuonessa, jonka takana on mystinen Hush-hahmo. Myös mittelö Supermiestä vastaan nähdään, joten helppoa ei tule olemaan. Avukseen Batman saa Catwomanin, jonka kanssa hänelle on kehkeytymässä suhde Bruce Waynenä ja Selina Kylenä, Selinän tietämättä kuka Batman on, joten silläkään rintamalla ei ole helppoa. Hush pistää Batmanin koville henkisesti ja fyysisesti, kun Brucen rakkaita alkaa kuolemaan.

Hush on täynnä DC:n tunnetuimpia batman-hahmoja ja vihollisia. Piirros jälki ei ole yhtä loistavaa kuin sarjakuvassa, mutta hoitaa hommansa ja on tuttua useista dc:n animaatioista. Leffa kuuluu samaan animaatio-universumiin esim. Son of Batman, Batman vs Robin ja Batman Bad Blood elokuvien kanssa, mutta itse sarjakuva ei ole jatkoa näille vaan on oma tarinansa.

Tarina vetää mukaansa ja leffan katsoo joutuisasti loppuun sen viihdyttävyyden ja lyhyen kestonsa ansiosta. Kestoa on. 82 min. Animaatio kuuluu parempaan kastiin DC-animaatioissa.

Blu-raylla oli mukana keräilykortteja Jim Leen kuvituksella ja lyhyt elokuvia, kuten DC:n Sgt Rock ja jakso batman animated series sarjasta 90-luvun alusta. Loistava paketti siis kaikin puolin.


- Kai Kumpulainen 3.10.2019

Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

Arachnophobia (1990)

The Spine of Night (2021)

The Last Dragon - Idän Lohikäärme (1985)

The Abyss - Syvyys (1989)

Mad God (Phill Tippet's Mad God, 2021)

Battle Beyond The Stars (1980)

Stay Close (Miniseries 2021)

Parhaimmat X-men elokuvat: Logan (2017) ja X-men 2 (2003).

Red Sonja (1985)

Robocop 2 (1990)