Tilaajat

The Chronicles of Riddick: Dark Fury (2004)


Vuonna 2004 ohjaaja Twohy ja Vin Diesel päättivät jatkaa Pitch Black elokuvan päähahmon, Riddickin tarinaa. Jatko-osa olisi hahmon soolo-elokuva Riddickin aikakirjat. Näiden kahden elokuvan välille tehtiin animaatio-elokuva The Chronicles of Riddick: Dark Fury, jonka tarkoitus on sitoa kahden erilaisen elokuvan juonet yhteen ja selittää miten Riddick päätyi pakoilemaan palkkametsästäjiä eri planeetalle, kuin pelastamansa Imami ja Jack toiselle New Meccalle.

Elokuva muistuttaa paljon vuotta aiemmin ilmestynyttä Animatrix-animaatio elokuvaa ja myöhemmin tullutta Gotham Knight animaatiota, joiden trakoitus oli laajentaa pääelokuvien Matrixin ja Dark Knightin maailmaa lyhyiden animaatioiden avulla, sillä erolla, että edellä mainitut sisälsivät useitä irrallisia lyhäreitä, kun taas Dark Fury on yksi lyhytelokuva, joka jatkuu suoraan Pitch Blackistä, TCOR:iin.

Dark Furyn on ohjannut korealainen animaattori Peter Chung, jonka töihin kuuluu mm. Animatrix, Transformers: the movie ja varsinkin Aeon Flux, jonka piirrostyyliä Dark Fury muistuttaa. Animaation jälki voi olla tottumattomalle hieman omituisen näköistä, koska se on sekoitus animea ja jotain todella groteskin näköistä, ihmisten fysiikan venyessä omituiden pitkäksi. Tämä on tuttua Aeon Flux-sarjasta.



End Creditsin loistavasta konemusiikista vastaa suosikki tuottajani Junkie Xl (BvS, Mad max: fury road).

Ääninäyttelijöinä toimivat Pitch Blackin ja Riddickin näyttelijät, eli Jackina Rhiana Griffith, Imamina Keith David, Toombsina Nick Chinlund ja Riddickinä Vin Diesel, joka tekee ennätyksen äänensä madaltamisessa.

Elokuvaa ei ole pakko nähdä ymmärtääkseen elokuvien tapahtumia, mutta se laajentaa Riddickin tarinaa ja on suositeltavaa katsottavaa Riddickin faneille. Toisin kuin TCOR, Dark Fury on ns. "aikuisten animaatio", eli veri lentää.

- Kai Kumpulainen 6.3.2020











Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

Comic Con Finland 10.-12.5.2024

Silent Hill: Revelation (2012)

The Spine of Night (2021)

The Last Witch Hunter (2015)

The Last Dragon - Idän Lohikäärme (1985)

Desperado (1995)

Prospect (2018)

Enemy of the State (Valtion vihollinen, 1998)

Double Feature: Terminal Force (Galaxis, 1995) & Terminal Force 2 (The Survivor, 1998)

Rambo 3 (1988)