Tilaajat

No Time to Die (007 No Time to Die, 2021)Melkein 2kk onnistuin välttämään spoilereita, ennen kuin vihdoin pääsin katsomaan uusimman Bond-leffan ja se kannatti! Daniel Graig on tehnyt huikean uran Bondina. Vaikka mies tuntuu vieläkin melko tuoreelta, verrattuna aiempiin Bond-näyttelijöihin, on hän ollut jo huikeat 15-vuotta Jameksen housuissa ja samalla noussut suosikikseni Bond-näyttelijöistä. Graigin aiemmista elokuvista Casino Royale ja Skyfall nousivat heittämällä minun top 5 bond-elokuvien listalle ja vielä ihan kärkeen. Graig on ensimmäinen Bond, jolla on ihan oma elinkaarensa, eikä se liity aiempiin Bond leffoihin ollenkaan. Samalla elokuvissa on yksi iso jatkuva juoni taustalla, millaista ei ennen olla nähty. Innolla odotin miten miehen mahtava Bond-Saaga tulee päätökseen...

No Time to Die (007 No Time to Die, 2021)

James Bond on hylännyt vakoojan ammatin ja viettää eläkepäiviä Madeleinen kanssa, kunnes hänet taas vedetään jälleen kerran mukaan kansainväliseen salajuoneen ja samalla menneisyyden haamut palaavat kostamaan. Keneenkään ei voi luottaa, vai voiko...

Visuaalisesti elokuva oli huikean hyvän näköinen, vaikkakin sinisen/keltaisen ja Turkoosin/oranssin ylikorostava filtteri alkaa olla jo vähän väsynyt kikka. Tuota on nähty se maailman sivu kaiken maailman Godzilla vs King kongeista, jopa halpis toimintarainoihin.Muuten elokuva tarjoili oikein komeita maisemia ja realistisen näköistä toimintaa. Piristävänä uutena tekijänä, aikaisemmin nähtyjen  eksoottisten kohteiden lisäksi, tässä nähtiin Norjan komeita maisemia ja kuulihan siellä tuttua kuikan lauluakin välillä. Norja oli saatu näyttämään oikein komealta paikalta. Myöskin alkukohtaus Norjassa on oikein komeasti tehty, jopa kuumottava osio.

Elokuvassa onkin monta komeaa toimintakohtausta, vaikka rauhallisempiakin kohtauksia ja draamaa on yllättävänkin paljon. Päällimmäisenä jäi mieleen lopussa nähtävä, yhdellä kameraotolla kuvattu kohtaus, jossa Bond raivaa tiensä rappusissa kätyreitä listien. Se oli komeaa toimintaa. Muitakin todella loistavia kohtia oli pitkin elokuvaa.

Aiemmin mainittu draama oli elokuvassa hyvää ja pitkästä aikaa merkityksellisempää, kuin aiemmissa Bondeissa. Myöskin huumoria oli mukana, mutta osittain se oli aika väkinäistä, eikä elokuva sitä olisi välttämättä kaivannut.

Näyttelijöistä Daniel Graig tekee tällä kertaa huippuhyvää työtä kaikilla osa-alueilla. Léa Seydoux Madeleinina on oma viehättävä itsensä, jälleen kerran.Rami Malek Lyutsifer Safinina jää valitettavan vähäiseksi sivuhahmoksi ja tuntuukin melko unohdettavalta pahikselta loppupeleissä. Miehellä olisi varmasti ollut enemmänkin antaa Bond-pahiksen roolissa. Lashana Lynch uutena 007:na tekee loistavaa työtä, mutta yllättävän pieneen rooliin hänkin lopulta jää. Olisin kuvitellut, että hahmo on Bondin sidekickinä pitkin leffaa.Christoph Waltzille
on Ernst Stavro Blofeldina jätetty leffan komein esittelykohtaus vankilassa. Bondin apulaiset (M,Q,Felix ja Moneypenny) Ralph Fienneksineen ja Naomie Harriksineen ja Jeffrey Wrighteineen hoitavat tonttinsa hyvin.Pitkin elokuvaa nähdään pieniä viittauksia aiempiin Bond-filmatisointeihin ja aiempiin Graigin Bond-leffoihin. Niitä oli hauska bongailla.

Musiikeista vastasi mm. Hans Zimmer, jonka score oli tunnistettava, vaikka en sitä hänen tekemäksi entuudestaan tiennytkään. Zimmer oli tulessa tällä kertaa ja score oli oikein loistava. Myöskin aiempien Bondien teemoja kuullaan pitkin elokuvaa. Tunnarista vastaa tällä kertaa hittiartisti Billie Eilish.

Niin kuin aiemmin mainistin, en ollut spoilaantunut elokuvan juonesta ennen sen näkemistä, joten loppu tuli aika puskista. Ja sehän oli samalla upea lopetus Graigin Bondille, mutta samalla todella liikuttava ja vähän jopa järkyttävä. Loppu jäikin mieleen pyörimään vielä seuraavalle päivälle. Näin niitä kunnon lopetuksia elokuva-saagoille pitää tehdä.

No Time To Die on komea lopetus Graigin Bond-saagalle ja se nousee kolmanneksi parhaaksi Bond-elokuvaksi Graigin filmografiassa. Suosittelen ehdottomasti kaikille, mutta kannattaa katsoa aiemmat osat ensin, että tästä saa kaiken mahdollisen irti.

- Kai Kumpulainen 25.11.2021Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

Galaxy Of Terror (1981)

Forbidden World (aka. Mutant, 1982).

Judge Dredd (1995)

Squid Game (2021)

The Saint - Pyhimys (1997)

Pandorum (2009)

Routasydän (1993)

Rahapaja (La casa de papel, 2017-)

Ruusun aika - tv-sarja