Tilaajat

Transport (tv-sarja, 2022)



Katselin Ylen uuden rikosdraaman Transport. Sarjan alku oli mielenkiintoinen ja mukaansa tempaava.



Päiväkodin vauvanruuasta löytyy mikrosiru, joka on lähtöisin tunnistamattomasta lemmikkieläimestä. Asiaa lähtee tutkimaan toimittaja Johanna Vainikainen (Emmi Parviainen). Johtolangat johtavat Belgiaan asti.



Parhaat roolisuoritukset tekevät mielestäni Pirkko Hämäläinen pankinjohtaja Marianne Rautiaisena ja Antti Virmavirta Kari Hammarénina. Virmavirta on aivan mahtava ahdistavana kiristäjänä. Emmi Parviainen on taas tuttu Salatuista elämistä. Mukana on myös muita Suomen tunnetuimpia nimiä kuten Maria Heiskanen, Arttu Kapulainen, Pekka Strang, Pertti Sveholm ja Ville Virtanen. Mukavaa on myös nähdä pitkästä aikaa 90-luvun suosikkinäyttelijöitä, kuten Jukka Puotila, Santeri Kinnunen sekä Puhtaista valkeista lakanoista tuttu Juhani Laitala. Ulla Raition roolihahmo Sini oli taas hieman ärsyttävä.

Juoni oli alussa todella kiinnostava ja mukaansatempaava, tosin ei niin kiinnostava enää, kun itse eläin paljastui, mutta halu nähdä loppuratkaisu kuitenkin vahvistui. Lopussa nähtiin kyllä pari twistiä, mutta viimeinen osa jäi jotenkin vaisuksi ja palkitsevuus jäi puolitiehen.Muutamat juonilangat jäivät mielestäni epätyydyttävästi auki, tai ohjauksen takia ne esitettiin niin, että ne eivät menneet allekirjoittaneelle tarpeeksi selkeästi perille. Silti sarja oli laadukas ja mielenkiintoinen. Sarjan juonikuviot menivät kertaheitolla päätökseensä, joten ainakaan tälle tarinalle ei ole jatkoa odotettavissa.

Suositellaan pohjoismaisten rikossarjojen ystäville, varsinkin Virmavirran roolisuorituksen takia. 

- Kai Kumpulainen 10.4.2022







Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

Frank Herbert's Dune (miniseries, 2000)

Mad God (Phill Tippet's Mad God, 2021)

Super Force - Iskuryhmä (tv-sarja 1990-1992)

Stay Close (Miniseries 2021)

Inferno (aka. Desert Heat, 1999)

Dune (1984)

Goonies - Arkajalat (1985)

Dust Devil (1993)

Kauhukuu 2023 osa.1.

Legend of Zorro - Zorron legenda (2005)