Tilaajat

Kauhukuu: Deep Space (1988)



Mikä on hauskempaa kuin uusi Alien franchise-elokuva? No tietenkin näkemätön Alien ripoff 80-luvulta! Deep Space vuodelta 1988 on juuri sellainen!  Mietitkö koskaan kasarilla, tahi ysärillä, että miltä maahan sijoittuva Alien-leffa näyttäisi? Deep space on juuri sellainen! Itseasiassa sitä "syvää avaruutta" tästä on turha etsiä, sillä koko leffa sijoittuu amerikkalaiseen kaupunkiin. Deep Spacen on ohjannut ja kirjoittanut kukas muukaan kuin Fred Olen Ray (Attack of the 60 Foot Centerfold).

Deep Space (1988)

Uudella biologisella aseella varustettu amerikkalainen satelliitti riistäytyy hallinnasta ja syöksyy Yhdysvaltain alueelle. Satelliitin raunioista ilmestyy limainen hirviö joka onnistuu pakenemaan tappaen kaikki, jotka sen tielle osuvat. Poliisiluutnantti McLemore saa tehtävän pysäyttää tämä tappokone.

"I'm Gonna kick some monster ass"

Pääosaa leffassa näyttelee Charles Napier. Hän on kovaksi keitetty kyttä. Itseasiassa hän on niin kova, että leffan alussa mies ampuu pari pikkurikollista hengiltä ja toteaa, että ne olivat luultavasti sen luokan rikollisia, että ansaitsivat kuolla. Sen jälkeen keissi pyyhkäistään maton alle.  Itseasiassa kaikki poliisit ovat tässä supermachoja.



Deep Space on hyvin 70-lukuisen oloinen kasarileffa. Se on hyvin juustoinen ja erittäin hauskaa katsottavaa. Lonkeroita, gorea ja visvaa lentää pitkin ruutua. 



Deep Space on ilmestynyt samana vuonna kuin Blob uudelleenfilmatisointi ja muistuttaakin tätä joiltakin osa-alueilta huomattavasti.

Itse monsteri on hellyyttävä yhdistelmä alienin xenomorphia ja The Thingiä. Se on hyllyvän kumisen näköinen ilmestys, mutta sympaattinen. Allekirjoittaneella oli hyvin hauskaa tämän teoksen parissa. Jos kaipaat päivääsi verta, visvaa, tissejä ja moottorisahoja, tämä on leffasi.

Musiikit leffassa ovat välillä käsittämättömän kökköjä ja luovatkin leffaan tahatonta koomisuutta.

Jos vanhaa vuokra-vhs:sää ei löydy kotoa, niin elokuvasta löytyy arvokkaampi blu-ray julkaisu, mutta sen voi tarvittaessa tsekata myös youtubesta. Suosittelen!

- Kai Kumpulainen 18.10.2023

Alkuperäinen juliste

Promotional photo

Making of


VHS-kasetti



Blu-ray julkaisu




Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

The Spine of Night (2021)

Mad God (Phill Tippet's Mad God, 2021)

Universal Soldier (Täydellinen Sotilas, 1992)

The Last Dragon - Idän Lohikäärme (1985)

The Abyss - Syvyys (1989)

Punisher: War Zone (2008)

Prospect (2018)

Stay Close (Miniseries 2021)

The Hunt for Red October - Punaisen Lokakuun Metsastys (1989)

Dune (1984)