Tilaajat

Pika-arvio: Deadpool & Wolverine (2024)

Monet ovat odottaneet uutta Deadpoolia vesikielellä pitkään. Siinä missä Marvel-leffat ovat menneet yhä kehnompaan suuntaan massiivisen Endgamen jälkeen, on Deadpoolista povattu uutta pelastajaa. Nyt odostus vihdoin loppuu, mutta palkitaanko se? Kävin katsomassa Deadpool & Wolverinen päivänäytöksessä ja laitan tähän mietteet leffasta saman tien teatterista poistuessani. Spoilerit jätän toiseen kertaan.

Deadpool & Wolverine (2024)

Elokuva oli kuin joukko peräkkäisiä kohtauksia, joita Marvel-fanit ovat vuosikymmeniä odottaneet näkevänsä valkokankaalla, mutta aina pettyneet, koska niitä ei koskaan tullut. Nyt niitä tulee ja jatkuvalla syötöllä. Fanserviceä siis. Jokaisen kohokohdan Deadpool alleviivaa kertomalla yleisölle, että tässä on nyt sellainen kohtaus. Elokuva on yhtä fanservice tykitystä ja katsojan tulee olla nähnyt jok'ikinen Marvel-leffa vuodesta 1998 asti, että jokaisen viittauksen bongaa. Varsinkin vanhemmille katsojille, jotka ovat katsoneet Marvel-leffoja alusta asti, on tarjolla paljon herkkua. Harmillisesti jokaisesta kohtauksesta tehdään vitsi, joka tavallaan vesittää sen "cooliuden". Kaiken tämän fanipalveluksen alta puuttuu mielestäni, itse elokuva, eli kunnollinen tarina. Nyt tarina on mukana vain sen takia, että se jotenkin sitoo kaikki nämä vitsit ja fanimomentit yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. 


Vanhana sarjakuvafanina ja varsinkin sarjakuvaelokuvien fanina nautin paljon kaikesta, mitä ruudulla vilkkui ja välillä olin todella innoissani. Olisin ehkä kaivannut muutamaa vähän vakavampaa hetkeä lisää mukaan, koska aina kun sellaisia näkyi, parani meno mielestäni huomattavasti. Kaikki vitsit ja metavitsit eivät menneet maaliin, mutta sitten kun osui, nauroin kippurassa. Deadpool leffat ovat olleet aina melko pieniä elokuvia, MCU:n leffoihin verrattuna. Tämäkään elokuva ei tee poikkeusta ja mitään massiivista loppukähinää ei nähdä. Kaikenkaikkiaan hauska buddy cop-henkinen paketti, joka kannattaa ehdottomasti katsoa jos aihe kiinnostaa.

- Kai Kumpulainen 29.7.2024




Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

Rendel: Cycle of Revenge (2024)

Super Force - Iskuryhmä (tv-sarja 1990-1992)

Onnellinen Mies (1979)

Prospect (2018)

Stay Close (Miniseries 2021)

The Spine of Night (2021)

The Towering Inferno (Liekehtivä torni, 1974)

Last Man Standing (1996)

Ensifiilikset: Tenet (2020)

The Void (2016)