Tilaajat

Alien: Covenant (2017)


Nyt sain vihdoinkin katsottua tämän haukutun Ridley Scottin Alien: covenant (2017), heti Prometheuksen perään. Odotukset oli todella alhaiset kaiken lukemani ja kuulemani perusteella ja odotin aikamoista kakkendaalia. Siihen nähden yllätyin positiivisesti. Tai ainakin ihmettelin, että mistä se kaikki viha kumpuaa. Eihän tämä nyt niin huono ole. Lähden siis tarkastelemaan pelkästään positiivisia juttuja.

Näyttelijöistä Fassbender oli taas kerran hyvä kaksoisroolissaan ja diggasin siitä kybällä. Muista näyttelijöistä ei ollut harmia, vaikka yksikään ei noussut mitenkään ylemmäs muiden. Esim. Aliensissa ärsytti marineiden tyhmät machojutut yms.
Francolla oli tässä paras rooli :D



Visuaalinen ilme oli melko hienoa kokoajan. Mitään yliampuvaa ei nähty ja maisemat oli hienoja, samoin avaruusalukset oli realistisen näköisiä ja toi mieleen vanhemmat alienit. Mukavan synkkä ja väritön maailmakin oli hienoa. Cgi:kin oli muutamaa kohtausta lukuunottamatta aika hyvännäköistä.



Pelkäsin, että tähän on upotettu huumoria, kun se on nyt muodissa ja uudemmat terminator ja predator pilattiin oikeastaan ehkä sillä, joten sen puuttuminen oli hyvä asia. Huumori on muutenkin tällaisisa leffoissa kaksipiippuinen miekka.





Kauhuelementtejä oli saatu mukavasti mukaan ja sitä epötoivoa, mikä oli alien ykkösessä ja kakkosessa parasta. Tosin nykyaikana kaikki on niin nopeaa ja tehokasta, että kunnon jännitystä ei ehdi syntyä. Myös suihkukohtaus oli aika siisti.



Raakuudet oli tässä ihan hyvännäköisiä (Yks chestbuster kohta oli kyllä vähän huvittava, mutta menköön, ei se oo niin vakavaa.)



Tää on ehkä ridley scottin brutaalein leffa pitkään aikaan ja tämä oli kumminkin paljon jännempi, kuin vaikka Alien vs predatorit, jotka ei olleet jänniä juuri ollenkaan. Tosin Alkuperäsen Alien trilogian tasolle tämä ei nouse millään.

Xenomorphin tappamisyrityksissä oli kunnianosoituksia kaikille alien trilogian xenomorph-tapoille, mutta niissä ei vaan onnistuttu tässä :D Loppuratkaisi oli siisti ja nitoo tämän yhteen alien ykkösen jatkoksi.

Annetaan nyt vaikka 7,5/10, kun on muutenkin ihan hyvä päivä :D Älkää hirttäkö.

- Kai Kumpulainen 30.9.2018




Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

Arachnophobia (1990)

Stay Close (Miniseries 2021)

Battle Beyond The Stars (1980)

The Abyss - Syvyys (1989)

The Spine of Night (2021)

Prospect (2018)

Parhaimmat X-men elokuvat: Logan (2017) ja X-men 2 (2003).

Robocop 2 (1990)

Goonies - Arkajalat (1985)

Reverant (2015)