Tilaajat

Day Shift (2022)



Huomasin eilen Day Shift nimisen elokuvan kivunneen Netflixin katsotuimmaksi ja päätin kerrankin antaa mahdollisuuden tällaiselle leffalle, josta en ennalta tiedä mitään. Lyhyt esittely video, jossa Cowboy Snoop Dogg päästelee minigunilla porukkaa matalaksi sai sen verran myytyä, että oli pakko katsoa millaisesta leffasta oli kyse...

Day Shift (2022)

Jamie Foxx on Bud. Päivisin hän on uima-allassiivoja, sekä salaisen organisaation vampyyrinmetsästäjä. Hänen pitäisi saada kasaan 10000 dollaria lapsensa koulunkäyntiin ja hammashoitoon. Vampyyrien kulmahampaista saa mukavasti pimeää rahaa, mutta sen hankkiminen onkin työläämpi juttu.

Tavallaan elokuvan idea on ottaa vanha kunnon buddycop asetelma, mutta vaihtaa kyttä-ammatin tilalle vampyyrinmetsästys ja sehän toimi ainakin mekäläiselle todella hyvin.

Elokuvan toimintakohtaukset on todella näyttäviä ja hienosti koreografioitu. Mukana on paljon vaijereilla lentelyä, mikä kyllä toimii hyvin. Vampyyrien putoaminen pahannäköisesti niskoilleen on myös hieno stuntti, mutta sitä viljellään melko paljon ja se alkaa menettää tehoaan jossain vaiheessa. Silti toiminta on upean näköistä, sopivan liioiteltua ja hyvin viihdyttävää. Elokuvan on ohjannut taistelulajien mestari ja stuntmies J. J. Perry, joten toiminta on ainakin laadukasta.

Visuaalisesti leffa on hyvän näköinen, mutta itseäni hieman häiritsi filtteri kuvassa, joka muutti kaiken vaalean oranssiksi ja turkoosiksi. Praktikaaliefektit ja gore oli hyvän näköistä.


Täytyy paljastaa, että en ole koskaan välittänyt pahemmin Jamie Foxxista, enkä edes muista herralta mitään lempparielokuvaa, mutta tässä leffassa mies oli todella karismaattinen ja hauska työväenluokan sankari. Täytyykin antaa Foxxille uusi mahdollisuus.

Myös James Francon veli Dave loisti Foxxin buddynä ja oli oikeastaan kaiken huumorin ydin. Nauraa röhötin monessa kohtauksessa ääneen tämän kaverin jutuille. Mahtava hahmo.

Myös aiemmin mainitsemani Snoop Dogg cowboyna nauratti jo ajatustasolla. Snoop oli jälleen oma cool itsensä, mutta homma toimi juuri niin kuin pitääkin. Harvoin näkee Snoop Doggia minigunilla varustettuna.

Mukana on myös vampyyrinmetsästäjä "veljekset" joista toinen on Hävyttömistä tuttu Steve Howey ja toinen legendaarinen b-action tähti Scott Adkins. Tuo kaksikko oli myös ihan parhautta keskellä elokuvaa. 

Muitakin tuttuja kasvoja vilahtelee pitkin leffaa, kuten ikisuosikkini Peter Stormare, mutta jätän niiden bongaamisen katsojille.

Scoresta vastaa Tyler Bates, mutta pitkin leffaa kuullaan hyväntuulisia räppibiisejä, kuten Tupacin California love, joten fiilis pysyy hyvänä koko ajan.

Day Shift oli superviihdyttävä yhdistelmä oikeasti hauskaa huumoria, näyttävää John Wick-actionia ja vampyyreja. Se on kieliposkessa tehty ja täysin överi, mutta ei liian jotta mielenkiinto laskisi. Lopputaistelu oli hieman tasapaksu, mutta toi hyvällä tavalla mieleen 90-luvun actionkauhut. Vain aika näyttää jääkö tämä historiaan kulttiklassikkona, vai unohtuuko tämä hetkessä, mutta itse aion ostaa sen fyysisessä muodossa, jos sellainen meille vielä joskus suodaan. Suosittelen!

- Kai Kumpulainen 14.8.2022















Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

Frank Herbert's Dune (miniseries, 2000)

Mad God (Phill Tippet's Mad God, 2021)

Super Force - Iskuryhmä (tv-sarja 1990-1992)

Dune (1984)

Stay Close (Miniseries 2021)

Inferno (aka. Desert Heat, 1999)

Goonies - Arkajalat (1985)

Silent Hill: Revelation (2012)

Dust Devil (1993)

Kauhukuu 2023 osa.1.