Tilaajat

Stranger Things 4 (Season 4, 2022)



Ajattelin vaihteeksi kirjata pelkästään omia fiiliksiä tästä neloskaudesta, perinteisen arvostelun sijaan.

Stranger Things 4 (Season 4, 2022)


Täytyy heti alkuun myöntää, että kauden aloittaminen lähti vähän hitaasti käyntiin. Viimekaudesta oli jo niin paljon aikaa, että olin jo vähän unohtanut hahmoja ja tapahtumia. Jaksojen mielettömät pituudet tuntuivat ajatuksena uuvuttavalta uurrastukselta. Pelkästään kaksi viimeistä jaksoa kesti yhteensä 4 tuntia. Mietin kokoajan, että voi kuinka paljon elokuvia olisin ehtinyt katsoa näiden jaksojen aikana.

Pari ekaa jaksoa lähti liikkelle vähän epäkiinnostavasti ja laahaavasti. Samalla keräilin muistikuvia, mistä tässä sarjassa olikaan kyse. Hahmoja ja tapahtumapaikkoja tuntui olevan ihan liikaa.

Sitten tuli jakso jossa oli Robert Englund. En tiennyt entuudestaan että Englund on mukana tässä ja kun hoksasin miehen Robertiksi ihan omin avuin, innostuin sarjasta hieman enemmän. Muistin taas yhden asian mikä sarjassa oli hauskana jippona. Se oli tietenkin kasarijuttujen bongaaminen. Ja niitähän piisasi pitkin kautta. Hauska metajuttu oli myös se, että nyt Freddy Krueger sai itse kokea miltä uhrien omaisista tuntuu. Näin niin ku symboolisesti.

Seiska jakson aikoihin alkoikin yhtäkkiä kaikki palaset alkoivat loksahdella kohdilleen ja langat alkoivat niputtua yhdeksi vyyhdiksi. Olin täysin koukussa ja fiilikset huipussa. Kaikella katsomillani tunneilla tätä ennen tuntui lopulta olevan palkinto.

Pelkäsin aluksi, että Vecna on vaan geneerinen pahis, joka matkii Freddy Kruegeria ja muita samankaltaisia hahmoja, mutta lopulta kaveri oli kirjoitettu todella hyvin. 

Myöskin monet kohtaukset joita pidin turhina venytyksinä ja pois leikattavina hetkinä saivatkin yhtäkkiä tarkoituksensa, ja lopulta kaudessa ei ollutkaan mitään turhaa täytettä. Lähes jokainen hahmokin sai tärkeää tehtävää vaikka niitä oli vieläkin melko paljon. Ihan kaikille ei riittänyt tärkeää puuhaa.

...Ja ne aiemmin mainitsemani kaksi viimeistä jaksoa, jotka kestivät yhteensä 4 tuntia, tarjosivat tauotonta tykitystä ja aika kului kuin siivillä.

Siinä missä pidin ekaa kautta huippukovana, kakkosta hyvänä ja kolmosta ehkä liian parodiapitoisena, oli tämä kausi selkeästi paras, heti ensimmäisen kauden jälkeen. Tämä oli lopulta todella hyvin kirjoitettu ja tekijöillä oli ollut selkeästi aikaa hioa juonta, niin että saadaan kaikki aiematkin kaudet mukaan kuvioihin ja avattua niiden tapahtumia paremmin. 

Sen lisäksi kausi oli visuaalisesti todella kovaa tasoa. Ihan elokuva tasoa. Ainoa mikä pisti silmään oli cgi:llä tehty demogorgoni, mutta ei sekään lopulta haitannut menoa. Onneksi vecna oli lähes kokonaan praktikaalimeikkiä näyttelijän päällä.

Ai niiin, alkupuoliskolla pidin Eddietä todella viihdyttävänä hahmona, mutta yllättävän vähän kaverille annettiin ruutuaikaa. Oliskohan ollut sen takia, että eddie varasti shown ja loput hahmot olisivat tuntuneet tylsemmiltä ja jääneet taka-alalle, jos tästä olisi tehty "Eddie-show". Tiedä häntä.


Uskoni Stranger Thingsiin palasi jälleen.

- Kai Kumpulainen 19.10.2022






























Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

Universal Soldier (Täydellinen Sotilas, 1992)

Prospect (2018)

Mad God (Phill Tippet's Mad God, 2021)

Dinosaurs (tv-series, 1991-1995)

Punisher: War Zone (2008)

Stay Close (Miniseries 2021)

Dune (1984)

Squid Game (2021)

Batman Begins (2005)

From Paris With Love (2010)