Tilaajat

Elokuvaprojektori esittää: Danger: Diabolik (1968)

Elokuvaprojektori esittää: Danger: Diabolik (1968)

Elokuvaprojektori nimistä youtube-kanavaa pitävä Timo Laakso kutsui allekirjoittaneen ja Leffabunkkerista tutun Ville Vesterin eeppiseen elokuvailtaan päämajaansa. Timo olikin rakentanut kotiinsa varsinaisen elokuvateatterin, joten leffoista nauttiminen olikin aivan maksimissaan isolta kankaalta ja huippuäänentoistolla. Ensimmäiseksi elokuvaksi tämä ammattitason elokuvaharrastaja ja guru oli valinnut todella mielenkiintoisen tapauksen, eli Dino De Laurentiisin tuottaman ja itse Mario Bavan ohjaaman italialaisen rikos/toiminta-elokuvan Danger: Diabolik (1968). Tätä en ollutkaan nähnyt aiemmin.



Danger: Diabolik perustuu italialaiseen Diabolik sarjakuvaan, joka on saanut alkunsa vuonna 1962 ja sitä on ilmestynyt yli 800 julkaisua. Sarjakuvassa seikkailee Diabolik niminen antisankari ja mestarivaras, joka varastaa rikkailta, keinoja kaihtamatta. Vastassaan hänellä on Tarkastaja Ginko. Sarjakuva on Italian ykkösnimiä ja suunnattu aikuisille.

Timo onkin tehnyt aiheesta niin syvää luotaavan ja laadukkaan videon, etten tähän viitsi sen enempiä jorista, mutta katsokaa ihmeessä tämä laadukas ja mielenkiintoinen arvosteluvideo ja ehdottomasti myös itse elokuva. Videon löydät tästä linkistä https://www.youtube.com/watch?v=EympdopcsBk tai voit katsoa sen tuosta alta:


En ole varma mainitsiko Timo videolla näitä pieniä nippelitietoja, eli DiaboliK aiheutti aikoinaan trendin, jolloin K-kirjaimen sisältämiä antisankareita ilmestyi enemmänkin sarjakuvamaailmaan, kuten Kriminal ja SataniK. Myös Aku Ankan taskukirjasta tuttu italiassa kehitetty hahmo Taikaviitta on parodia mm. Diabolikista ja tunnetaan alkuperäisellä nimellä PaperiniK. Faith no moren laulaja Mike Patton on omistanut Fantomas bändinsa Diabolik hahmolle ja lopuksi Beastie Boysin Body Movin' musiikkivideo on suora parodia Danger: Diabolik-elokuvasta ja sen lisäksi se käyttää kohtauksia suoraan leffasta.

Leffa-ilta jatkui laatuviihteen parissa, kun katsoimme sellaiset klassikot, kuten Samurai Cop ja UHF, mutta päällimmäisenä mieleeni jäi tämä mainio Danger: Diabolik, jota suosittelen ehdottomasti muillekkin.

Käykää tsekkaamassa myös Villen Leffabunkkeri-kanava, jos se ei ole jo hallussa.

- Kai Kumpulainen 15.8.2022



Kommentit

Tämän hetken suosituimmat arvostelut

Frank Herbert's Dune (miniseries, 2000)

Mad God (Phill Tippet's Mad God, 2021)

Super Force - Iskuryhmä (tv-sarja 1990-1992)

Stay Close (Miniseries 2021)

Inferno (aka. Desert Heat, 1999)

Dune (1984)

Goonies - Arkajalat (1985)

Dust Devil (1993)

Kauhukuu 2023 osa.1.

Legend of Zorro - Zorron legenda (2005)